fredag den 26. marts 2010

Panamah


De kalder sig Panamah, de er danske og har lavet et behageligt lille nummer der hedder "Ik for sent".
Mere ved jeg endnu ikke rigtigt om dem, og de gør sig da umiddelbart også umage med at bevare mystikken om sig selv (se billedet). Til gengæld har de fået en af DK's absolut dygtigste producere og et af hans mange projekter til at remixe sig. Robin Hannibal og Boom Clap Bachelors. Dét er for mig stort set lig med høj kvalitet, og jeg blev da heller ikke skuffet, da jeg første gang trykkede play og lyttede :-)
Vokalen virker uskolet og skrøbelig - på en god måde og tracket fylder præcist så meget (lidt) som det skal. Der er plads - og det er godt!
Umiddelbart kunne jeg godt forestille mig en lille hype sprede sig om projektet her - så lad os se om foråret har Panamah (og os andre) noget godt godt i vente...
Ik for sent bcb remix kort


torsdag den 25. marts 2010

Nyt Program... Og en hyldest til en stor vært.


I næste måned har jeg fået æren af, at starte et nyt musikprogram på P3...
Det bliver et hitlisteprogram, og det er på mange måder en drengedrøm der går i opfyldelse. Jeg mener, hvem kan ikke lide en hitliste i ny og næ? Læs mere om programmet her
Lad mig i den sammenhæng vise min største respekt og anerkendelse til en af dansk radios store, som i samme moment rykker fra P3 til P4. Andrew Jensen.
Manden begyndte at lave radio, sådan nogenlunde på samme tid, som jeg blev født. Han startede i 1994 Tjeklisten på P3 og har sidenhen bestyret denne med stensikker hånd.
Jeg husker stadig hvordan denne mands stemme og stil gjorde stærkt indtryk på mig, da jeg som spæd teenager i 90'erne hørte ham i radioen.
Tjeklisten stopper imidlertid denne søndag, og noget der ligner en institution i dansk radio går dermed i luften for sidste gang. Lyt med allerede fra kl. 10, nu på søndag, hvor der vil være et "Farvel til Tjeklisten" program inden sidste udgave kl. 12...
Tak til Andrew for mange mange mange timers radio. Respekt er påkrævet!

onsdag den 17. marts 2010

Gravediggaz og Crack i Hells Kitchen...


Normalt er det nyere musik, som jeg her på bloggen beskæftiger mig med... Men i aften skal det være anderledes.
Jeg kom nemlig til at tænke på en gruppe som vist nok ikke længere eksisterer. En gruppe hvis musik gjorde stort indtryk på mig i mine spædeste teenage-år.
Gravediggaz!!!
Supergruppen som blev dannet i 1993 af Prince Paul, får ganske enkelt danske Selvmord til at ligne en dåååårlig vittighed. Ikke at de partout skal sammenlignes, men det gør jeg lige alligevel, fordi det er sjovt :-D
Så for at mindes mine yngste ungdomsår og for at hylde en af hip hoppens store, får du her lidt godt at hygge med.









Og så lige en "educational video" fra 90'erne i Alicia Keys' barndomshood - Hells Kitchen. Gudskelov kunne hun spille på klaver...



onsdag den 3. marts 2010

How To Make It In America


Bloggen her er mest om musik - og det der ligner. Ikke desto mindre vil jeg her anbefale det seneste skud på stammen af blærede serier fra HBO.
Den hedder How to make it in America og jeg gider ikke snakke om handlingen, men kan til gengæld forsikre dig om, at den er spækket med "nice tunes".
Temasangen siger det hele.
Direkte fra Stones Throw Records kommer den fabelagtige Aloe Blaccs stemme ud af din computer, dit tv eller hvad du ser serier på, når afsnittene starter.
Sangen hedder "I Need A Dollar" og er et hit i min verden.

Tjek Det:



I øvrigt har Kid Cudi en pænt stor rolle i serien, som foruden en masse musik, også byder på så overdrevet meget NYC stemning, at man kun kan længes efter at komme afsted.