tirsdag den 27. april 2010

Derfor Gavras...


For en måneds tid siden ravede folk ud over Lady Gagas Telephone video.
Jeg delte ikke begejstringen. Kvaliteterne i videoen kunne jeg sagtens se, men jeg klappede langt fra i hænderne. Det var svært for mig at argumentere for det, men jeg fandt den, mest af alt, nok bare uoriginal. En pastiche over ting som jeg har set bedre udført i Hollywood - mange gange...
Når nu man har et udfordrende format som musikvideoen - hvorfor så ikke benytte sig af de begrænsninger og muligheder det medfører?
Og så er det dejligt, at vi i denne verden har to så store kunstnere som M.I.A. og ikke mindst instruktøren Romain Gavras.
To mennesker der arbejder med deres formater. To kunstnere der ikke vægter formen højere end indholdet og omvendt. Som om originalitet bare er det naturlige udgangspunkt hvorfra kunsten udspringer.
Beviset har de klasket ud i vores ansigter med videoen "Born Free". Et ni minutter langt terroriserende mareridt. Et teknisk og æstetisk mesterværk.
En af den slags videoer, du ikke kan glemme - også selvom du prøver. Denne her video VIL faktisk noget. Og ja, det vil mange videoer, men kunsten er at gøre det overbevisende og uden at blive corny eller udpenslende.
Det er hårde og ekstremer løjer, men jeg kan ikke andet end at anbefale denne video (med mindre du har sarte nerver).
Sammenligningen med Lady Gaga er måske ikke helt fair, da vi er i to vidt forskellige verdener, både genremæssigt og bogstaveligt talt. Men Born Free stod bare som så klart et modstykke til Gagas plastikbombe af en video. Endelig krakelerede facaden totalt og dét den blottede var (som forventet) ingenting. Dér hvor Beyoncé og Gaga havde danset rundt og hypnotiseret en halv verden var der nu bare "i går"...

M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.


Og lad mig i samme moment også anbefale en håndfuld af Gavras' andre geniale videoer.
I mine øjne er han den største musikvideoinstruktør pt.

Jus†ice, Stress from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.



DJ MEHDI, Signatune from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.



Simian Mobile Disco, I Believe from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.



The Last Shadow Puppets, The Age Of The Understatement from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.

fredag den 23. april 2010

Skream & Benga for fanden!


Sidder lige nu og tager mig sammen. Har haft en af de dér 12 timers arbejdsdage, er lige kommet hjem og om en time er der et fantastisk arrangement på Vega.
To af de største dubstep producere/dj's kommer forbi og spiller... Skream og Benga (Begge UK).
Utroligt at jeg kan være SÅ træt, at jeg ligefrem skal tage mig sammen til at komme afsted. Jeg har glædet mig til dette arrangement i laaang tid og jeg bor oven i købet 150 meter fra Vega... Well...
Jeg tænker at det vil være et skub på vejen, hvis jeg lige lytter til noget af det lir, som de to herrer har smidt efter os. Mmmm, Skream og Benga...


Den dubbede:
Skream - Stagger by hastee

Klassikeren:
Benga & Coki - Night by croakcroakribbit

Wobble Wobble:
Skream - Oskilatah by Cristian1

Den utrolige:
Benga - 26 Basslines by Ognyan

Reeeemix 1:
Night-By-Night-Skream-Remix by Jixxy

Reeeemix 2:

torsdag den 15. april 2010

Roskilde Festival - programmet

I dag blev årets program for Roskilde Festival 2010 så erklæret "endeligt" (eller endeligt nok til at man kan lave en plakat).
Jeg er - modsat mange - begejstret. Det er jeg faktisk altid og jeg forstår ikke, at jeg hvert år møder så mange mennesker der bare synes at "det er det tyndeste program i mands minde" år efter år...
RF formår altid at sammensætte et alsidigt og spændende program IMO. Hvis der ikke lige er en håndfuld favoritter, så er der sgu altid en stor flok navne, som man, i det mindste, kan gå på opdagelse i...
Nogle af de bedste koncerter er da de koncerter hvor man går derfra og tænker. "Damn - den havde jeg ikke set komme!". Navne som man måske kun har læst eller hørt om, som så giver én en kæmpe oplevelse, er det bedste jeg ved.
Well, herunder er de bands/artister som jeg umiddelbart glæder mig meget til, på forhånd:

Gorillaz:
De har med Plastic Beach lavet en super plade, og jeg er utroligt spændt på, at se hvordan de løser Live-delen. Jeg mener, 3D på Orange kan gå begge veje. Enten bliver det helt mærkeligt og mislykket ellers bliver det helt mærkeligt og super vellykket... Jeg glæder mig...

The Prodigy:
Fordi jeg aldrig har hørt dem live, og fordi jeg elsker det de kan. The Prodigy er så meget mere end Music for the Jilted Generation og The Fat of the Land (som om det ikke var mere end rigeligt - elsker begge plader) og jeg glæder mig helt utroligt meget til at rave ud - old skool - til det.

Robyn:
I <3 Robyn...

Drake:
Et af sidste års mest hypede navne. Synger og rapper fremragende. Har hørt ham på utallige blogs igennem et år nu, men hvordan er han IRL? Kan han levere? Spændende...

Dirty Projectors:
Blev vækket en søndag morgen, ved at min nabo spillede høj musik. Det lød fantastisk. Jeg "Shazaam'ede" på livet løs. Heldigvis spillede han højt nok til, at min mobil kunne genkende nummeret Cannibal Ressource... Har været draget lige siden og tror at det her kunne blive, enddog MEGET interessant...

The Floor Is Made Of Lava:
Ville have været til deres koncert på Vega i sidste uge, men blev forhindret. Satans! De har lavet en fremragende rockplade og jeg glæder mig sygt til at råbe med på All Outta Love. Et nummer som jeg endnu ikke er det mindste træt af. Og det er til trods for, at jeg har hørt den HVER dag i over en måned nu... Har oplevet dem på scenen én gang og det var før den nye plade. Det bliver folkeligt :-D

Miike Snow
Svensk amerikanerne oplevede jeg på Loppen i efteråret. En fremragende koncert. De var svært arrogante, men spillede fantastisk. De skylder et ekstranummer og det forventer jeg at få i Roskilde... Basta!

Paramore
Og jeg indrømmer det gerne... Teenage fænomenet er et kæmpe navn som jeg bare MÅ se og høre. De laver god poprock, og jeg er imponeret. Deres Uundgåelige på P3 "Ignorance"sidste år vækkede mig (og sikkert også mange andre). Får helt sikkert ingen problemer med at se scenen, da der nok kommer flest af de helt små og unge kids her :-D

Schlachtofbronx
Innovativt og suuuper fedt. Tjek det ud! Har hørt at de laver spændende ting når de er ude og spille live. Aner ikke hvad jeg skal forvente, men jeg glæder mig sygt.

The Temper Trap
Er et helt utroligt sympatisk og velspillende band. Jeg hater på folk der sammenligner dem med U2. HATER siger jeg. De er (og nu skal jeg passe på) bedre. Har lyttet meget til singlen The Fader og glæder mig meget til igen at høre "Sweeeeeeeeeeeeet Diiiis-po-sition..." spillet live.

When Saints Go Machine
Et af mine yndlingsbands fra DK. Jeg ved, at de glæder sig vanvittig meget til at optræde på Roskilde og forventer mig meget af dem. Skal faktisk høre dem om en lille time på Vega. Derfor min kortfattethed ;-)

Andre navne som jeg ser frem til:

Susanne Sundfør, Casiokids, Tech N9ne, Electrojuice, LCD Soundsystem, Vampire Weekend m.fl.
Og så er der alle dem jeg ikke kender. Mon ikke der er én eller to af dem som overrasker mig positivt?

tirsdag den 13. april 2010

Kris Mars


Jeg ved, at mange herinde er begejstrede for Kris Mars. Nu er han på banen med et remix af et remix... Du kender MGMT's Electric feel og kender nok også Justice's remix af dette.
Nu har Kris Mars så remixet remixet... Giver det mening?
Nevermind om det gør :-) Tjek det på hans danske forbindelse, Boom Clap Bachelors' blog her

mandag den 5. april 2010

Kanon


I løbet af påsken har jeg haft fornøjelsen af, at præsentere de 24 udvalgte navne fra dette års Karrierekanon.
Hvis du ikke lige ved hvad Karrierekanonen er, kan jeg kort ridse det op her:
Karrierekanonen er et samarbejde mellem P3, KODA, Roskilde Festivalen, Bandakademiet og spillesteder.dk. Det er kort sagt, en slags talentudvikling for vækstlaget i dansk musik (den "rytmiske" del).
Den er sat sammen som et udskillelsesløb i flere faser, hvor bands og artister i hele landet kan uploade deres musik (ca. 800 havde valgt at gøre det i år). Et udvalg vælger så 24 af disse, som dernæst skal ud og optræde ved forskellige Karrierekanon-showcases rundt omkring i Danmark.
Ud af de 24 navne vil der så løbende blive udskilt, så der til sidst er tre (måske fire) "vindere". Disse "vindere" vil så få skræddersyet en "talentudviklingspakke" af Bandakademiet og vil få chancen for at spille koncert på SPOT eller Roskilde Festivalen.

Nå men, jeg har, som sagt, kunne præsentere de 24 udvalgte navne her i løbet af påsken, og jeg er svært imponeret over den høje standard. Der er MANGE gode navne imellem. Tjek dem selv ud på Karrierekanonens hjemmeside og gør dig selv den tjeneste at kigge forbi til én af de seks showcases der finder sted rundt om i landet, i løbet af denne måned.
Allerede i fredags og i lørdags gik det ned i hhv. Roskilde og Aalborg. Arrangementer som jeg desværre ikke selv kunne overvære, men som efter sigende var fantastiske.

Ellers kan jeg anbefale, at du lytter med i aften på P3 hvor jeg præsenterer de sidste fem navne i Kanonen. Det drejer sig om Drone, Specs & Suni, Barbara Moleko, Sigmitnavn og Supajan.
Det er kl.20...

Længe leve vækstlaget!